Mijn stijl x jouw verhaal = de match

Wat is jouw personal brand?

Door middel van je kleding en stijl communiceer je met je omgeving. Wist je dat de eerste indruk die je maakt voor 55% bepaald wordt door hoe je eruitziet en slechts voor 7% door wat je zegt? Kleding en stijl zijn dus het communicatiemiddel om je woorden en daden te versterken. Bij personal branding gaat het erom dat je leert je persoonlijkheid positief te benutten en uit te dragen.

Succesvolle vrouwen zijn vrouwen die ook aandacht besteden aan hun uiterlijke presentatie. De uitstraling die jij creëert door aandacht te geven aan jezelf, helpt jou om zelfverzekerdheid uit te stralen. Een prachtig voorbeeld vind ik Neelie Kroes, die er altijd pico bello uitziet. Ze straalt kracht uit en laat tegelijkertijd haar persoonlijkheid zien. Je voelt gewoon dat het plaatje klopt. Zij heeft dus een heel sterk personal brand. Personal branding is van toepassing op bedrijven, maar ook op personen.

Om je personal brand te ontwikkelen ga je naar je authenticiteit, de kern van wie jij bent. Wat maakt jou typisch jou, welke waarden en normen heb je, welke doelen streef je na? De diepte in dus. Onbewust draag je die authenticiteit ook al uit. Om ‘m aan te scherpen en meer voor je te laten werken heb ik een aantal tips voor je:

1. Durf je van anderen te onderscheiden, maar overdrijf niet. Voeg iets aan je outfit toe wat het net wat spannender maakt, denk bijvoorbeeld aan een hippe bril, een broche, een afwijkende kleur schoenen.

2. Wees consistent. Als je de ene dag in driedelig pak verschijnt en de volgende dag in een oude spijkerboek, werkt dat verwarrend. Ontwikkel een zogenaamde ‘signature style’, een stijl waar mensen jou aan herkennen.

3. Kies voor de kleuren en vormen die bij jouw huidtint en figuurtype passen.

4. Investeer in een mooie basisgarderobe en goede kwaliteit kleding. Je ziet het verschil. Je kunt beter wat minder kleding van goede kwaliteit hebben, je voelt je er lekkerder in en dat straal je ook uit. Draag ook de juiste maat. Vrouwen kiezen vaak voor de verkeerde maat, alleen omdat ze bepaalde getallen niet op dat labeltje willen zien. Maar ieder merk hanteert een andere maatvoering en wie ziet dat labeltje nou? Te klein komt je figuur zeker niet ten goede.

5. Laat je inspireren: Pinterest, tijdschriften, stijliconen. Wat bewonder je precies, wat zijn de finesses van de stijl en hoe kun je dat naar jezelf vertalen?

6. Pas je personal brand zo consequent mogelijk toe bij je online uitingen via de verschillende social media. Kies een bepaalde stijl, bepaalde kleuren, laat mooie foto’s van jezelf maken en gebruik die steeds net op een andere manier. Daar gaan mensen je aan herkennen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *