Mijn stijl x jouw verhaal = de match

Stijlvol ouder worden

Ik heb me er een heel jaar mentaal op voorbereid, want ik vond het wel een ding. Definitief niet jong meer, over de helft, officieel een vrouw van middelbare leeftijd. En nu is het dan zover, ik durf het hardop te zeggen: ik ben vandaag 50 jaar geworden! Een mooi moment voor een blog over stijlvol ouder worden.

Om maar bij de basis te beginnen: ga nooit verkrampt proberen jong te blijven, want dat gevecht ga je niet winnen. Draag je leeftijd waardig en zorg er tegelijkertijd voor dat je goed verzorgd en stijlvol voor de dag komt. En vergeet vooral je glimlach niet! Oké, dat gezegd hebbende, lees mijn blog met tips & tricks die toch een paar jaar van je leeftijd afsnoepen.

Onderhoud, onderhoud en nog eens onderhoud
Zorg goed voor jezelf (kapper, pedicure, tandarts, schoonheidsspecialiste). Ja, je zult meer moeten investeren in onderhoud. Dus plan ze gewoon voor het hele jaar in die afspraken. Dan hoef je er ook niet steeds over na te denken.

Ken je stijl
Volg niet klakkeloos de modetrends, maar blijf wel bij de tijd. Als je weet welke kleuren en vormen voor jou werken kun je jezelf een heleboel miskopen en frustratie besparen (hallo Stijlmatch ;-)). En wat betreft die ongeschreven regels over blote armen en te korte rokjes: als jij prachtige armen hebt (oh… Michelle Obama) of ‘killer legs’ dan laat je ze gewoon zien. Maar houd het altijd netjes!

Zelfacceptatie
Als je nou gewoon eens accepteert dat die 5 kilo er niet meer af gaan. Dan kun je daar gewoon het beste van maken. Kleed je naar je lichaamstype en leg de focus op de delen van je lichaam die je mooi vindt. Daar word je een vrolijker en daarmee ook mooier mens van. En ja, die tip is ook voor mezelf. (Oh en kijk de documentaire Embrace op Netflix, echt een aanrader!)

Beweeg!
Van krachttraining word je sterk en vrolijk. Van buiten lopen krijg je zuurstof en energie. Van niet bewegen word je moe. Dus blijf bewegen! Ik doe al meer dan 10 jaar aan pilates. Het houdt me soepel en energiek en ik denk ook een beetje strakker dan wanneer ik het niet zou doen.

Lichaamshouding
Zo belangrijk als je ouder wordt: rechtop staan en – zitten. Schouders naar beneden, schouderbladen naar elkaar toe. Ook als tegenwicht tegen ons zittende bestaan in kantoorbanen. Kromme schouders en een ingezakte houding verouderen je silhouet meer dan je leeftijd.

Zacht, zachter, zachtst
Wat make-up betreft gaat het niet om het wegwerken van rimpels, maar om het creëren van frisheid. Alles mag wat zachter: zachtere kleuren en wees voorzichtig met glans (vooral op en rond je ogen). Investeer in een goede concealer (Touche Eclat van YSL) en laat je wenkbrauwen regelmatig door een professional bijwerken. Een goede wenkbrauw heeft een liftend effect. Maar houd het natuurlijk! Ook je haarkleur mag mooi zacht en natuurlijk. Harde kleuren maken hard en laten je ouder lijken.

And remember:

Every life line on your face made you who you are today.’
(Uit een nummer van Martina McBride: ‘This one’s for the girls’)

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *