Mijn stijl x jouw verhaal = de match

Stijlvol en stressvrij de decembermaand door

December feestmaand met de nodige borrels, bijeenkomsten en etentjes. Help, hoor ik je denken, wat doe ik aan? Moet ik nog iets nieuws kopen en wanneer heb ik daar tijd voor? Keep calm, ik help je stijlvol en stressvrij de decembermaand door. Hier zijn mijn tips:

– Koop geen kleding die je na de laatste nieuwjaarsborrel niet meer draagt. Die feestcollecties zien er heel aantrekkelijk uit. Maar al die glitters verliezen in januari heel snel hun glans. En volgend jaar wil je weer iets anders, dus je gaat het ook niet vaker dragen. Ga liever voor een glitteraccessoire (panty, riempje, topje, prachtige oorbellen of een statement ketting) dan een hele glitterjurk of -pak.

– Van bureau naar borrel? Neem partyschoenen, glitterbroche en rode lipstick mee en doe tussendoor een snelle wisseltruc. Je mooie kanten- of glittertop draag je overdag onder een vestje of colbert. Bij de borrel gaat het vestje of colbert uit.

– Kijk eerst wat je nog in je kast hebt hangen. Wedden dat er in ieder geval een ‘little black dress’ bij zit (en als je die niet hebt: dat is dus een tijdloze en waardevolle investering!)? Daar kun je alle kanten mee op, combineer ‘m met:
* stoere laarsjes en een mooi colbert met broche;
* hakken en een mooi vestje;
* een opvallende panty (stijlvol zwart met een patroontje) en een paar statement oorbellen;
* een prachtige shawl (al dan niet met glitter).
Zo heb je al snel vier verschillende looks met hetzelfde jurkje te pakken.

– Zwart is altijd goed en veilig. Maar denk in plaats van zwart ook eens aan donkerblauw. Heel sjiek en net iets zachter dan zwart. Bovendien prachtig in combinatie met glitters.

– Een kanten jurkje of blouse/top is altijd mooi en kun je ook prima na de feestdagen nog dragen.

– Je over- of underdressed voelen is een gegarandeerde partykiller. Dus als het de eerste keer is dat je bij een bedrijf/organisatie een kerstborrel of feestje hebt, informeer dan van tevoren al eens bij je collega’s wat de dresscode is.

– Wellicht overbodig, maar toch: laat nooit teveel bloot zien bij werk gerelateerde gelegenheden.

– Oh,  en een gegarandeerde no-go: de foute kersttrui! Als je die dan toch aan wilt doen bewaar ‘m dan voor de kerstdagen bij je familie.

Last but not least: blijf jezelf! Ik wens je alvast veel plezier en fijn feestdagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *