Mijn stijl x jouw verhaal = de match

Over Mariska van der Meer

Schrijven is zeg maar echt mijn ding. Ik heb altijd een sterk gevoel voor taal gehad. Op de middelbare school blonk ik uit in Nederlands en de vreemde talen. Ik heb ruim 20 jaar in het communicatievak gewerkt, waaronder 16 jaar bij Saxion. Toen ik daar voor het hogeschoolmagazine ging schrijven kwam ik erachter dat ik schrijven super leuk vind en dat het heel goed bij mij als persoon past. Ik heb ook zes jaar een eigen tekstbureau gehad (naast mijn baan bij Saxion). Ik schreef toen onder andere voor Enschede Down Town (maandelijks boekje met tips op gebied van shoppen, wellness en lifestyle) en Van Deinse Media (WIT, Twente Life, TOM).

Ik ben een echte tijdschriftenfreak. Als jong meisje al spaarde ik voor de Franstalige Marie Claire en ELLE (er waren toen nog geen Nederlandse uitgaven). Maandelijks ploffen er een flink aantal mode- en lifestylemagazines bij mij op de deurmat. En nog iedere keer maakt mijn hart dan een sprongetje. Onbewust beschik ik daardoor over een schat aan kennis over hoe tijdschriften in elkaar zitten: de verschillende rubrieken met ‘catchy’ koppen, het ritme, de ‘tone of voice’, de verhalen. En dat maakt mij een ideale redacteur. Mijn droom is altijd geweest om op de redactie van een modetijdschrift te werken. Wie weet, ik gooi het bij deze het universum in.

Sinds 2018 ben ik ondernemer met de focus op content. Mijn passie voor styling, fashion & lifestyle vertaalt zich in advies op het gebied van (personal) branding. Ik woon met man en zoon in het centrum van Enschede. Daar ga ik regelmatig naar de film, maak ik een rondje langs mijn favoriete winkels en drink ik graag een cappuccino of biertje met vriendinnen. Daarnaast doe ik aan yoga/pilates en zing ik in een jazzkoor.

Neem contact op