Mijn stijl x jouw verhaal = de match

De 6 moderegels van succesvolle (zaken)vrouwen.

Bij succesvolle (zaken)vrouwen is hun uiterlijke verschijning een belangrijk onderdeel van het totaalpakket. Naast een IQ en EQ spreken we ook wel van een AQ: aesthetic intelligence. Jezelf goed verzorgen en in je uiterlijk investeren zendt een positieve boodschap uit over wie je bent en hoe je benaderd wilt worden. Het helpt je in je zelfvertrouwen en straalt ook vertrouwen uit. Hoe je dat doet? Hier zijn de geheimtips:

– Tot in de puntjes verzorgd
Er netjes en verzorgd uitzien is de basis en daarbij komt het aan op: onderhoud, onderhoud en nog eens onderhoud. Nu heb je daar als succesvolle powervrouw natuurlijk niet veel tijd voor, dus je zult slimme manieren moeten bedenken hoe je dat zo efficiënt mogelijk in je leven kunt inpassen. Zet ze bijvoorbeeld gewoon voor een jaar in je agenda, die afspraken met kapper, nagelstylist, tandarts, schoonheidssalon. Dan hoef je er verder ook niet meer over na te denken. Of zoals Gerdi Verbeet het deed: ‘Toen ik nog Kamervoorzitter was, stond er één keer in de zes weken in de agenda: Open Monumentendag. Dan ging ik naar de pedicure, de nagelspecialist, de kapper en de schoonheidsspecialist. Achter elkaar. Een soort wasstraat. En dan kon ik er weer even tegen.’

– Een herkenbare stijl
Oftewel het ontwikkelen van je eigen ‘signature style’. Een herkenbare en voorspelbare visuele identiteit straalt consistentie en betrouwbaarheid uit. Om een eigen stijl te ontwikkelen moet je weten wat bij je past qua kleuren, vormen, stijl en belijning. Een voorbeeld van iemand die dat perfect toepast is Michelle Obama: haar mouwloze tops en jurken laten het beste deel van haar lichaam zien (prachtige armen en schouders) en het simpele maar strakke silhouet en de krachtige kleuren van haar kleding stralen autoriteit uit. Of denk aan Claire Underwood, ‘need I say more’….

– Een rustige make-up
De natuurlijke look werkt het beste binnen een professionele context. ‘Natuurlijk’ betekent natuurlijk niet dat je er niets voor hoeft te doen. Een mooie lichte foundation, een zachte blush, een niet te opvallende kleur oogschaduw, mascara (daar mag je wel weer scheutig mee zijn) en een lipgloss of lippenstift. Na de lunch de lippenstift opnieuw aanbrengen, let erop dat het niet op je tanden zit. Investeer in kwaliteit en laat je bij de aankoop van producten goed adviseren.

– Lichaamsbewustzijn
Fit zijn en fit blijven is goed voor lichaam en gemoed. Vastberadenheid, motivatie en discipline zijn in dit geval onontbeerlijk. En dan gaat het er niet om dat je superdun wordt, maar dat je je lekker in je vel voelt en in vorm blijft. Vind een manier van bewegen die bij je past en waar je profijt van ondervindt, dan is het ook niet moeilijk om vol te houden. En vergeet je houding niet: rechtop staan en zitten, schouders naar beneden, lange hals, dat maakt zo’n groot verschil in hoe je overkomt.

– Kwaliteit boven kwantiteit
Je hebt geen tijd om vaak te shoppen en alle winkels langs te struinen, dus als je shopt doe je het goed. Je kent je adresjes, merken en investeert in mooie basisstukken die jaren meegaan. Investeer in een goede relatie met het personeel in je favoriete winkels of een personal shopper en laat het ‘online shoppen’ voor wat het is. Je wilt passen, voelen, combineren en je vooral laten adviseren.

– Statement accessoires
Bij een mooie cleane office look kun je met accessoires het verschil maken. Maar houd het ook hier rustig, het is niet ‘en – en’ maar of -of’. Bespaar in ieder geval nooit op accessoires, want ze gaan jaren mee en je kunt er op een sjieke manier je persoonlijkheid mee benadrukken. Dus kopen die mooie leren tas, designer shawl of prachtige oorbellen! Een goed voorbeeld is Christine Lagarde van het IMF. Haar strakke maatpakken combineert ze met kleurrijke en vrouwelijke shawls die net dat extra accent geven.

Tot zover, doe er je voordeel mee!

 

 

 

 

2 reacties op “De 6 moderegels van succesvolle (zaken)vrouwen.

  1. Kim schreef:

    Wat een leuke en interessante blog! Doe je goed.

  2. Mariska van der Meer schreef:

    Thanks 🙂 Ik hoop dat je er iets aan hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *