Wil je mijn stijlinspiratie ontvangen? Vul hier je e-mailadres in.

Over Mariska van der Meer

Mariska

Mode en kleding zijn altijd ‘mijn ding’ geweest. Als jong meisje al spaarde ik voor de Franstalige Marie Claire en ELLE (er waren nog geen Nederlandse uitgaven) en keek ik ieder seizoen op de Duitse televisie naar de modeshows van de nieuwste collecties uit Parijs. Ik kon goed leren, dus het werd havo, vwo en universiteit. Ik was goed in talen en koos voor de destijds nieuwe studie Communicatiekunde. Lekker breed, want ik wist nooit precies wat ik wilde worden. En dat wist ik tot voor kort nog steeds niet. Na verschillende communicatiebanen en een eigen tekstbureau ben ik uiteindelijk in 2018 op mijn pad terecht gekomen. Al die jaren bleef het knagen: wat wil ik nou echt? Totdat ik begin 2018 met de opleiding tot imago coach (Stylingguide Academy in Arnhem) begon, toen werd het plaatje eindelijk duidelijk. Mijn gevoel voor sfeer, mode en stijl mix ik met mijn ervaring als communicatieprofessional, creativiteit en schrijftalent en tada: daar is Stijlmatch!

Less is more

Ik geloof in het principe ‘less is more’. Liever investeren in een mooi kwaliteitsstuk dan 3 of 4 items van slechte kwaliteit en met een slechte pasvorm. Ik streef er voor mezelf en mijn klanten naar een mooie basisgarderobe op te bouwen waarmee je jaren vooruit kunt. Met die basisstukken kun je vervolgens lekker mixen & matchen met een aantal trendy (seizoens)items en accessoires. En natuurlijk pak je af en toe uit met die opvallende eye-catcher waar je hart nou eenmaal sneller van ging kloppen. Het ‘less is more’ principe sluit ook aan bij de huidige ontwikkelingen van duurzaamheid en ‘slow fashion’. We hebben helemaal niet zoveel kleding nodig als de commercie ons wil doen geloven. Terug naar een goede basis en inzicht in je stijl en pasvorm maken dat je niet meer op elke trend hoeft in te springen.

Sprankeling in ogen

Het is mijn missie om mensen en bedrijven te helpen meer uit zichzelf te halen. Ik word blij van het plaatje dat perfect blijkt de kloppen, de sprankeling in de ogen van een klant die in de spiegel een nieuwe kant van zichzelf ontdekt en de inzichten die maken dat je bewust andere keuzes gaat maken. Dat alles is alleen mogelijk als er een match is tussen binnen- en buitenkant. Vandaar ook mijn motto: ‘Beauty starts the moment you decide to be yourself’ (Coco Chanel).

Neem contact op