Wil je mijn stijlinspiratie ontvangen? Vul hier je e-mailadres in.

Introducing… Stijlmatch

Mode en stijl

Gevoel voor stijl heb ik altijd al gehad. Waar anderen onthouden wat je op een bepaald moment at of hoorde heb ik altijd beelden in mijn hoofd van hoe mensen eruit zien. Als meisje al wilde ik iets met mode en kleding, maar ik wist niet precies wat. Ik kon goed leren en was goed in talen, dus het werd havo, vwo en universiteit. Ik koos voor Communicatiekunde, een destijds nieuwe studie. Lekker breed want dan kon ik nog alle kanten op. Want eigenlijk wist ik nooit wat ik wilde worden. En tot voor kort was dat nog steeds zo.

Vrijheid en creativiteit

Eenmaal afgestudeerd kwam ik via omwegen (lastige arbeidsmarkt in de jaren ‘90) in de communicatie terecht. Ik heb zo’n 16 jaar in verschillende communicatiefuncties bij Saxion gewerkt. Ik heb er veel geleerd en een groot netwerk opgebouwd. Maar dat het niet helemaal mijn ding was bleek wel uit de twee burn-outs die ik op mijn pad tegenkwam. Ik ontdekte er ook dat ik schrijven leuk vind. Naast mijn parttime baan besloot ik een eigen tekstbureau te beginnen. Uiteindelijk bleek de combinatie te lastig en koos ik toch voor de zekerheid van Saxion. Maar het bleef knagen: wat wil ik nou echt? Na de zoveelste reorganisatie kreeg ik de kans er op een gunstige manier uit te stappen. Ik besloot de sprong te wagen. Even pas op de plaats en de arbeidsmarkt opnieuw verkennen. Het kostte me nog een baan in loondienst om erachter te komen dat vrijheid en creativiteit mijn belangrijkste drijfveren zijn.

Stijlmatch

Begin dit jaar begon ik met de opleiding tot imago coach bij de Stylingguide Academy in Arnhem. En vanaf de allereerste les wist ik: hier ben ik op mijn plek. Hier komen alle puzzelstukjes samen: gevoel voor styling, mensenkennis/levenservaring, mijn communicatie achtergrond, maar bovenal mensen helpen de beste versie van zichzelf te worden. Ik voel aan waar gevoeligheden liggen, ik zie de mogelijkheden en weet dat te vertalen in een persoonlijk stijlplan of -branding. Zie daar: Stijlmatch is geboren! Ik hoop mensen te inspireren en tot nieuwe inzichten te komen en natuurlijk deel ik vanaf nu mijn tips & tricks op het gebied van styling en branding. Dus hoe dan ook gaat Stijlmatch de wereld een beetje stijlvoller maken.

Universum, ik ben er klaar voor, kom maar door met die leuke klanten en projecten. Ik heb er ongelooflijk veel zin in!

2 reacties op “Introducing… Stijlmatch

  1. Marja schreef:

    Lieve Mariska, een heel klein stukje van het pad dat je beschrijft heb ik bij Saxion met je mee mogen lopen. Er was een klik en het contact bleef, ook nadat ik het roer omgooide en fotograaf werd. Geweldig dat jouw zoektocht nu op het punt is gekomen dat je je draai hebt gevonden en opnieuw een eigen bedrijf start. Ik wens je héél veel succes met Stijlmatch, mensen zijn bij jou in goede handen! Liefs en tot gauw, Marja

  2. Mariska van der Meer schreef:

    Dank je Marja. Op goede herinneringen en voor ons beide een succesvolle onderneming, cheers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *